کاشی سنتی، یکی از قدیمیترین مصالح ساختمانی محسوب میشود که ایرانیان از آن برای منازل و مساجد استفاده میکنند. کاشیهای سنتی جزئی از معماری ایرانی شناخته میشود و کاربردهای فراوانی دارد.
در گذشته، کاشیهای سنتی با دست ساخته و رنگ آمیزی میشدند اما در حال حاضر به دلیل توسعه دستگاههای مدرن، تولید کاشیهای سنتی بیشتر به وسیله دستگاه انجام میشود. کاشیهای سنتی را میتوان در تزئینات داخل و خارج ساختمانها و معماری ایران به وضوح مشاهده کرد. از این نوع کاشی از زمانهای قدیم برای پوشش کف و سقف، دیوارههای مکانهای مذهبی و حتی بناهای یادبود استفاده شده است. اما امروزه، کاربرد این نوع کاشیها افزایش یافته و نه تنها در المانها، بافت شهری بلکه به عنوان کاشی دکوری و تزئینی برای هدیه نیز کاربرد دارد.
در تولید کاشیهای سنتی از رنگها و اشکال مختلف استفاده میشود. اگرچه فیروزهای بیشترین رنگ مورد استفاده در کاشیهای سنتی بوده و مربع نیز بیشترین شکل مورد استفاده در تولید این نوع کاشی بوده است اما در حال حاضر، به دلیل توسعه صنعت کاشیکاری، انواع کاشیهای سنتی در رنگها و اشکال مختلف مثلث شکل، چند ضلعی و دایره نیز ساخته میشود.
از آنجایی که از قدیم، استفاده از کاشیهای سنتی در معماری ایران و کشورهای همسایه رایج بوده است انواع سبکهای مختلفی از این کاشی خلق شده است. کاشیهای سنتی که از آنها برای تزئین ساختمانها و عمارتها استفاده میشود 5 نوع هستند. 5 نوع از بهترین کاشیهای سنتی برای تزئینات ساختمانی عبارتند از:
کاشی معرق: این نوع کاشی به وسیله تراشیدن تکههای کوچک و کنار هم قرار دادن آنها ساخته میشود.
کاشی معقلی: این نوع کاشی سنتی از تلفیق اشکال هندسی با یکدیگر و با طراحی هندسی شکل، ساخته میشود.
کاشی گره چینی: با کنار هم چیدن قطعات کاشی این نوع کاشی ساخته میشود.
کاشی هفت رنگ یا خشتی: برای ساخت این نوع کاشی، خشتهای کوچک لعابدار و رنگی را با هم تلفیق کرده و طرح کلی کاشی ایجاد میشود.
کاشی مشبک: ساختاری شبکهمانند از کاشی است و از آن در کنار پنجرهها و نماهای رو به بیرون استفاده میشود.
این نوع کاشیها در کنار یکدیگر، منشا خلق طرحهای زیبا و بینظیری از کاشیهای ایرانی سنتی شدهاند. در ساخت هر نوع کاشی، ممکن است شیوه متفاوتی به کار رود.
به غیر از انواع کاشیهای سنتی که معرفی شد و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند انواع دیگری از کاشیهای سنتی وجود دارد که کمتر شناخته شدهاند این نوع کاشیها عبارتند از:
کاشی مُهری: برای ساخت این نوع کاشی ازمهر کندهکاری شده و قالبگیری کاشی استفاده میکنند.
کاشی نرهای: ضخامت این نوع کاشی در مقایسه با کاشیهای سنتی معمولی بیشتر بوده و بیشتر از آن در ساخت و تزئین گنبدها استفاده میشود.
کاشی پیشبُر: در تهیه آن، از قالبگیری با فلز و چوب استفاده شده و گاهی هم از آن به شکل خام بهره میبرند.
کاشی زیر رنگی: برای تهیه این نوع کاشی، ابتدا لعاب (با رنگهای مختلف) را روی کاشی ریخته و سپس، آن را در کوره میپزند. پس از آن، دوباره، کاشی را لعاب زده و در کوره میپزند. در مرحله بعدی، برش و تلفیق انجام شده و سپس، دوباره لعابکاری و در کوره قرار میگیرد. رنگ اول آن را زیر رنگی و رنگ دوم آن را نقش اصلی مینامند.
کاشی خط بنایی: طرحهای جالب این نوع کاشی سنتی، حاصل ترکیب خط کوفی در امتداد افقی و عمودی است و به آن خط بنایی گفته میشود.
راه های ارتباطی
دسترسی سریع
دسته بندی محصولات
برای دریافت لیست قیمت کالاهای تخفیف دار شمارتو وارد کن👇